Puhtaiden tankkien asialla

Teollisuudessa käytettävien tankkien puhtaus on elintärkeää, jotta lopputuotteet voivat olla huippulaatuisia. Viime aikoina puhdistuksesta syntyvän jäteveden maksut ovat nousseet, mikä asettaa tankkien puhdistukselle uusia vaatimuksia. Miten sitten saadaan tehokasta jälkeä mahdollisimman huokeasti? Vastaus on loppujen lopuksi yksinkertainen: valitsemalla kohteeseen sopiva puhdistusjärjestelmä, joka on mahdollisimman huoltovapaa.

On pidettävä mielessä, että jokainen puhdistettava tankki on erilainen. Siksi ne myös vaativat tietynlaisen pesun pysyäkseen toiminnassa. Pesutulokseen vaikuttavat pesuaine, pesutiheys, suihkun paine, lämpötila ja pesun kesto. Joissakin tankeissa voi olla yhtä aikaa monia ainesosia jotka täytyy irrottaa eri tavoin. Osa niistä voi irrota kevyellä suihkutuksella, mutta toiset aineet tarvitsevat kovan paineen ja jatkuvan puhdistuksen. Parhaimman lopputuloksen saakin, kun kaikki edellä mainitut osa-alueet ovat huomioitu oikein.

Oikea suutin on askel puhtaaseen lopputulokseen

Pesuaineen suihkutukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Esimerkiksi PNR Nordicin valikoimasta löytyy kymmeniä erilaisia suutinmalleja ja -kokoja. Riippuu täysin kohteesta, millainen suutin on paras valinta. Yksinkertaisin suutin on paikallaan pysyvä nuppi (fixed spray head), joka on käytännössä metallinen pallo, joka on täynnä puhdistusnesteen ulostuloaukkoja. Tämän suuttimen rakenne yksinkertainen, mikä tekee siitä luotettavan ja hygieenisen. Se sopii pieniin tankkeihin, jotka tarvitsevat jatkuvaa, muttei suuritehoista pesua.

Toiset tankit tarvitsevat korkeatehoisempia laitteistoja. Joihinkin kohteisiin tarvitaan pyöriviä suuttimia, joissa on ulkoinen paineilmamoottori. Ne tuottavat jopa 250 barin suihkun, joka puhdistaa tankin pintaa hyvin yksityiskohtaisesti.

Kun tankki on puhdistettu, niin miten voi varmistua sen onnistumisesta? Onneksi puhtauden voi tarkistaa helposti asiaan kuuluvalla laitteistolla. Pesun jälkeen huuhtomisvedestä otetaan näyte, jonka pienikokoinen luminometri analysoi puolessa minuutissa. Se etsii näytteestä ATP-pitoisuuksia (adenosiinitrifosfaatti), joita löytyy kaikesta elävästä materiaalista.

Jos olet etsimässä yhtiöllesi tankkien puhdistuslaitteistoa, kannattaa kääntyä PNR Nordicin puoleen, joka on kehittänyt vuosikymmenten kokemuksella oikean puhdistusvälin sekä laitteiston erilaisten teollisuuksien tarpeisiin.

27 Jun 2017